Speciale Shire paard merrie Calypso

translated
6100 Seefeld in Tirol, Austria
remove_red_eye 0462
people 5
Price range
5.000,00
to
10.000,00 *
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Mare
Breed

Shire horse

Show 23 ads from 5.500,00 €
chevron_right
Age (years) 7
Height (cm) 173
Type Draft Horse
Color Gray
Speciale Shire paard merrie Calypso - Bedankt voor uw interesse in onze Shire Horse merrie Calypso.

Calypso is geboren in 2016 en heeft volledige papieren van de English Shire Horse Society.

Met een stokmaat van 1.73 cm is ze geen reus, maar ze heeft wel alle geweldige kwaliteiten van het Shire Horse ras.

Haar karakter is bijzonder. Ze kiest graag voor "haar" mensen en eist rust en kalmte van hen. In ruil daarvoor krijg je een betrouwbare en mensgerichte partner die - als de chemie goed is - door het vuur zou gaan voor haar mens.

Calypso is door ons aangekocht als fokmerrie. Helaas kwamen we erachter dat ze bij aankomst al mallenders had, die goed te behandelen zijn maar toch hardnekkig blijven. Omdat het nog niet wetenschappelijk bewezen is of mallenders of de aanleg ervoor erfelijk zijn, hebben we besloten om haar niet in te zetten voor de fokkerij. Als fokkers zien we het als onze verantwoordelijkheid om geen risico's te nemen - ten opzichte van het dier.

In plaats daarvan werd Calypso regelmatig bereden en toonde ze zich zeer braaf en gemotiveerd. Door tijdgebrek is ze al een tijdje niet meer bereden, dus we zouden weer bij de basis moeten beginnen.

Calypso zit in een gemengde kudde en heeft bewezen sociaal en tolerant te zijn ten opzichte van kuddes. Ze is ook gewend om in een box gehouden te worden, maar voelt zich veel comfortabeler in een paddock box of open stal. Ze is sociaal en makkelijk in de omgang, maar staat erop dat ze geprezen wordt als ze iets geweldigs doet en dat alles rustig gebeurt. Ze reageert koppig op stress en druk.

Vanwege haar mallenders wordt Calypso ver onder de waarde verkocht. Met de juiste verzorging (die niet al te tijdrovend is, we leggen toekomstige eigenaren natuurlijk graag de precieze instructies uit) en regelmatige beweging is ze heel goed in toom te houden.

We hebben besloten om voor Calypso een thuis te zoeken bij mensen die bereid zijn om een paar extra verzorgingssessies te doen in ruil voor een geweldige en dankbare Shire Horse merrie.

Dierenarts, hoefsmid en trailer rijden zijn geen probleem voor Calypso.

Natuurlijk wordt ze regelmatig ingeënt en ontwormd. Haar laatste vaccinatie was in juli dit jaar en haar gebit is 9 maanden geleden voor het laatst gedaan.

Als je interesse hebt, ben je altijd welkom om kennis met haar te maken, we zijn bereikbaar via Whatsapp voor meer informatie.

Onze dieren worden alleen weggegeven aan de beste handen en een thuis dat geschikt is voor hun leeftijd, daarom is het voor ons belangrijk om genoeg tijd te nemen voor geïnteresseerden. Omdat we ook flesveulens opvoeden die elk uur om hun maaltijden vragen (zelfs 's nachts), vragen we om uw begrip als de reactie op aanvragen soms een paar (paar) dagen kan duren.
tTranslated
Pedigree
Whitewall Limited Edition
Whitewall Cascade
Profile picture Manuel
Flag AT

Manuel

mood No ratings yet

6100 Seefeld in Tirol, Austria

Seller since 7/7/2023
speed5 users are already watching this item!
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 203569
update
Published: 8/13/2023
Recently online
people 5 users are watching this item
remove_red_eye 0462
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: