Witte Noriker ruin op beste plaats

translated
84101 Obersüßbach, Germany
remove_red_eye 0261
people 1
2.800,00 *OBO
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Noriker

Show 22 ads from 1,00 €
chevron_right
Age (years) 18
Height (cm) 158
Type Draft Horse
Color White
Other charactics
  • incl. horse passport
  • Stands for the farrier
  • Protection contract
Witte Noriker ruin op beste plaats - Iedereen die op zoek is naar iets speciaals zal deze 18-jarige jongen echt waarderen. Zijn lengte is ongeveer 1,58 meter. Hij is een middelzware Noriker, een van de zeldzame witgeboren Norikers.
Ondanks zijn leeftijd is deze jongen geen oude hond en houdt hij ervan om bezig gehouden te worden. Hij werd normaal bereden (voornamelijk cross-country) totdat ik ziek werd.

Helaas moet ik door ziekte nu afstand doen van mijn "droompony" en ben ik op zoek naar een speciaal iemand die deze mooie en statige verschijning met zijn gevoelige, goedaardige, vriendelijke en ruimdenkende karakter waardeert en veel plezier met hem wil beleven.

Ik geef hem weg als eenmanspaard omdat hij echt geniet van de aandacht van "zijn" persoon. Hij stelt een wisseling met meerdere verzorgers niet op prijs.
Ik zie hem meestal met een vrouwelijke ruiter. Met mannen is het een kwestie van sympathie voor hem, omdat hij voor mijn tijd waarschijnlijk slechte ervaringen met hen heeft gehad en sommigen van hen hem bang of onrustig maken. Je zou elk geval apart moeten bekijken.

Mijn paardenman is hond- en kleindiervriendelijk.

Geen beginnerspaard! Hij is betrouwbaar met een zelfverzekerd persoon, maar een heel onzeker of angstig persoon zal hem ook van streek maken vanwege zijn gevoelige aard.

Zoals typisch is voor koudbloedige paarden, kan hij van tijd tot tijd koppig zijn.
Aan de andere kant zal een zelfverzekerde ruiter die zich eerlijk kan laten gelden en hem de weg kan wijzen, een liefdevol en loyaal vrijetijdsmaatje hebben dat met hem door dik en dun zal gaan!
Hij kan alleen of in een groep gereden worden.

Hij is nu 12 jaar bij mij.
In die tijd is hij nooit ernstig ziek geweest - geen enkele koliek, geen hoefbevangenheid; we zijn zelden bij de dierenarts geweest.
Zijn gebit is regelmatig gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd.

Zijn enige tekortkoming is dat hij last heeft van zoete jeuk. Daarom heeft hij van de lente tot de late herfst altijd zijn eczeemdeken of vliegendeken nodig, dan is het makkelijk te behandelen. Hij is nu ook dankbaar dat hij bedekt is in de koele en natte seizoenen.

Dit prachtige paard is momenteel blootsvoets - vanwege zijn goede hoefgroei worden zijn hoeven momenteel elke 4 weken bekapt. Hij heeft echter hoefschoenen nodig voor ritten. Hij trekt ze heel goed aan en uit. Zonder hoefschoenen is hij anders erg gevoelig in het terrein en struikelt hij op harde of stenige ondergrond.

Dit knappe paard kent zowel open stallen als boxstalling. Het is belangrijk dat hij voldoende beweging heeft en het liefst 24 uur per dag hooi krijgt, want hij houdt niet van langere eetpauzes.

Hij heeft het grootste deel van zijn reistijd doorgebracht als crosscountrypaard, wat hem vandaag de dag nog steeds erg goed bevalt, en hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een geweldige vrijetijdspartner en "bush horse" waar je veel plezier mee kunt hebben. Daarom zou ik voor de toekomst graag een ruiter vinden die met hem de natuur in wil blijven trekken.
Ik zie hem niet het meeste werk in de bak doen.
Hij heeft echter wel veel plezier tussen het grondwerk door, bijvoorbeeld met dubbele activering. Hij doet hier goed aan mee en is erg enthousiast en bereid om te leren.

De jongen komt naar zijn nieuwe eigenaar met zijn paardenpaspoort en eigendomsbewijs.

Er is een mogelijkheid dat hij op zijn huidige stal blijft. Hier staat hij momenteel in een box met dagelijkse beweging. De stal heeft een grote zandbak en een kleine trainingsbak. Er is een grote rijbak rondom.

Ik heb een breed scala aan accessoires voor de jongen, die in overleg gekocht kunnen worden.

Dit is geen noodverkoop. De jongen gaan alleen mee als alles past. In dit geval is de prijs bespreekbaar.
Geen dealers, geen maneges!

Om te voorkomen dat hij op paardrijvakantie moet, reken ik EUR 40 voor een proefrit, die uiteraard wordt verrekend met de aankoopprijs.
tTranslated

InaFlag DE

84101 Obersüßbach, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2023
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 218636
update
Published: 3/30/2024
Recently online
people 1 user is watching this item
remove_red_eye 0261
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: