Goedhartige Fjord-merrie

translated
8232 Grafendorf, Austria
remove_red_eye 0870
people 8
8.000,00 *OBO
Gender Mare
Breed

Fjord horse

Show 5 ads from 2.500,00 €
chevron_right
Age (years) 10
Height (cm) 150
Type Pony / Small Horse
Color Dun
Other charactics
  • Suitable for children
  • No eczema
  • Barefoot
  • Broken-in
  • All Rounder
  • Halter broken
  • Home more important than price
Goedhartige Fjord-merrie - Met pijn in het hart verkoop ik mijn geliefde muis. Resi is 10 jaar oud en staat al aan mijn zijde sinds ze 1 1/2 was.

Zoals gezegd is ze een goedhartig paard waar je echt alles mee kunt doen. Ze heeft zeer goede gangen en staat ook in het stamboek met een score van 7,83. Deze gangen werden ook becommentarieerd toen ze werd opgenomen in het stamboek: "In mijn 30 jaar ervaring is dit de sterkst bewegende Fjordenmerrie die ik ooit heb gezien".
Ze produceert deze gangen ook onder het zadel, maar op haar eerste ritten vraagt ze vaak "moet dat echt?". Als je haar echter vanaf het begin duidelijk zegt "ja, je gaat nu", werkt dit zonder problemen. Ze bokt niet of doet niets anders ondeugends, ze loopt gewoon langzaam. Tijdens het rijden is ze een heel fijn en gevoelig paard dat de kleinste gewichtsverplaatsing of verandering van ademhaling opmerkt. Ze voert elk duidelijk commando met plezier en motivatie uit en geeft altijd het beste van zichzelf. Springen kan ook met haar, maar dit moet nog verder geoefend worden omdat we tot nu toe nog maar 40 cm hebben gedaan (meer door mij). Bij het springen begint ze gemotiveerd en direct naar de hindernis toe en springt er nu redelijk goed overheen. Er is nog veel ruimte voor verbetering in zowel dressuur als springen en je kunt veel met haar bereiken. We hebben ons ook voorbereid op onze eerste proeven en wedstrijden, dus dat moet geen probleem zijn. Ze heeft ook bij veel mensen de angst voor paarden of paardrijden weggenomen met haar liefdevolle karakter.
Ze is ook een geweldig paard om mee om te gaan in het algemeen. Je kunt haar zonder problemen los leiden, ze tilt haar hoeven heel goed op en heeft vaak de volgende al op nadat ik de vorige heb neergezet. Ze bijt niet, trapt niet, kan overal aangeraakt worden en doet alles. Resi is gewend aan zowel honden als kinderen, waarvan sommigen luid onder haar buik hebben gescharreld.
Ook bij de hoefsmid en dierenarts is ze braaf (injecties e.d. zijn geen enkel probleem, ontwormingskuur vindt ze ook geweldig) en na de laatste laadtraining stapt ze ook braaf de trailer in.
Bij het longeren (zowel vrij als aan de longeerlijn) reageert ze nu puur op stemcommando's en lichaamstaal. Ze kan ook op elk moment gestopt worden.

Nu de wat moeilijke punten:
Op 8-jarige leeftijd kreeg ze de diagnose lichte astma. Dit beperkt haar echter niet en is er niet echt als ze op de juiste manier wordt gehouden (stofvrije bodembedekking, goed hooi en voldoende beweging). We hebben al meer dan een jaar geen problemen gehad. Een inhalator zou hier ook voor beschikbaar zijn en wordt apart verkocht (maar ik heb het al meer dan een jaar niet meer nodig gehad).
Ze had ook hoefkanker aan beide voorbenen meer dan een jaar geleden door modder en slecht uitmesten in haar oude stal. Dit is echter volledig genezen.
Een dierenarts zei ooit dat ze spavin had, maar ik had daar nog nooit van gehoord en denk dat het een verkeerde diagnose is.

Alle accessoires zijn inbegrepen in de verkoop (zadel, hoofdstel, borstplaat, zadeldekjes en nog veel meer). Deze items zijn echter niet bij de aankoopprijs inbegrepen, omdat niet iedereen alles wil hebben.
Voor mij is ruimte belangrijker dan prijs, maar ik geef het niet weg en het heeft een bepaalde waarde. Over de prijs valt te onderhandelen. Ik wil gewoon het beste thuis voor haar vinden. Schrijf me als je vragen hebt.
tTranslated
K
Flag AT

Kerstin

mood No ratings yet

8232 Grafendorf, Austria

Seller since 1/17/2024
speed8 users are already watching this item!
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 213740
update
Published: 1/23/2024
Recently online
people 8 users are watching this item
remove_red_eye 0870
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: