Arabische ruin, Arabisch halfbloed

translated
16727 Oberkrämer, Germany
remove_red_eye 0389
people 6
6.000,00 *OBO
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Part-Arabian

Show 11 ads from 500,00 €
chevron_right
Age (years) 13
Height (cm) 155
Type Thoroughbred
Color Gray
Arabische ruin, Arabisch halfbloed - Als alles past, wil ik graag mijn ruin verkopen.

Een paar "harde feiten" over hem:
- 13 jaar oud
- 1.55 lang
- grijs met forelvlekjes
- stabiel type, sterke gewrichten
- regelmatige osteopathische controles, zijn gebit wordt één keer per jaar gecontroleerd door een paardentandarts
- goede, stevige hoeven (blote hoeven mogelijk - behalve bij veel stoeptegels of plastic paddockplaten)

Een paar "zachte feiten
- is erg speels
- heeft de neiging om in de bovenste derde te rangschikken, maar is in eerste instantie terughoudend
- heeft veel go
- is zeer intelligent, begrijpt nieuwe oefeningen onmiddellijk
- houdt niet van regen
- is een lichte maagpatiënt en is gevoelig voor lichte maagzweren bij voortdurende onrust in de kudde of andere stress (ik heb hem tot nu toe heel goed behandeld met Gastrogard) - gelukkig is hij helemaal koliekvrij - ik heb een paar weken geleden een gastroscopie laten doen om dit nog eens op te helderen

De meeste mensen hebben dit waarschijnlijk al gelezen, maar hier is een gedetailleerde tekst over hem en mijn reden om hem te verkopen.
Ik heb hem 5 jaar in mijn bezit gehad. De eerste twee jaar waren vermoeiend voor me omdat hij niet het juiste type paard voor me is.

Ik ben bijna altijd met hem op stal gebleven, in het voorjaar heb ik me de laatste jaren altijd "buiten" willen wagen, maar we passen totaal niet bij elkaar. Hij wil rennen, hij wil veel galopperen en brengt veel snelheid met zich mee - dat intimideert mij. Helaas ben ik daarvoor te timide in het terrein.
En dat is mijn belangrijkste reden om hem op te geven: ik wil iemand voor HIM die hem geeft waar hij blij van wordt. Canter.

De tweede reden is, hoe moeilijk het ook is, dat we nooit echt samen zijn gekomen - hij doet echt alles voor zijn mens, maar helaas is hij niet het juiste paard voor mij.

We hebben de afgelopen jaren samen veel bereikt: we hebben extreme trails gereden, vrijspringen voor gymnastiek geïntegreerd, ik heb hem regelmatig met een halsring gereden en onregelmatig lessen gevolgd.
We zijn begonnen met klassiek werk aan de hand, training op het platform en op de wip, vrij werk, equikinetisch en lange teugel werk/rijden vanaf de grond.

Momenteel staat hij 's nachts in een paddock box en overdag in een open stal met andere ruinen. Een 24/7 open stal zou echter ideaal voor hem zijn. Hij zal alleen geplaatst worden in een goede open stal met voldoende ruimte en wat heel belangrijk is: hij moet alleen gestald worden met ruinen.

Hij is gevoelig en geen paard voor beginners of herintreders, hij heeft absoluut een ruiter nodig die veilig en rustig rijdt, onafhankelijk van de teugels en met finesse.

Ik zou graag een kijkje nemen bij zijn nieuwe thuis en ik zou het niet erg vinden om verder contact op te nemen. Iemand met Arabische ervaring zou het beste bij hem passen.

Hij is een echte ziel en komt graag vanuit de verste hoek van de paddock naar voren galopperen als je hem roept. Hij is nu op zoek naar de persoon die hem deze liefde terug kan geven.

https://beta.allbreedpedigree.com/bahi-FF4AE55O/pedigree
tTranslated
M
Flag DE

Marie

mood No ratings yet

16727 Oberkrämer, Germany

Seller since 4/6/2024
speed6 users are already watching this item!
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 219131
update
Published: 4/12/2024
Recently online
people 6 users are watching this item
remove_red_eye 0389
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: