For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Zoektocht naar laatste plaats voor gepensioneerde

wanted translated
49504 Lotte, Germany
remove_red_eye 0555
Closed
This want ad has already been closed.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Hanoverian

Show 44 ads from 2.500,00 €
chevron_right
Age (years) 19
Height (cm) 176
Type Warmblood
Color Bay
Zoektocht naar laatste plaats voor gepensioneerde - Hallo paardmens!

Door een ongeluk in de wei is mijn 19 jaar oude, ongeveer 176cm stck. is een gepensioneerde geworden. Ongeveer 4 maanden geleden, overdreef hij een beetje op de weide en scheurde zijn rechterachterspier. Wegens bestaande bevindingen van spavine en astma en in samenwerking met de dierenkliniek en een second opinion van een dierenarts, wordt hij nu met volledig pensioen gestuurd. Helaas heeft de spier nu gezelschap gekregen van de lucht in verband met de astma. De laatste 14 dagen heeft hij het veel moeilijker dan de laatste paar jaar. Hij krijgt momenteel medicatie, waaronder cortisone. Als gevolg daarvan moet hij nu "stofvrij" gehouden worden. Hij staat nu op linnenstro en krijgt hooi. Wij ademen hem ook in. Hooi en stro zijn voortaan taboe voor hem, hetgeen mij heeft doen besluiten hem te plaatsen op een plaats waar hij nog kan genieten van zijn tijd met goede omstandigheden voor zijn lucht. Helaas heb ik niet de middelen om te zorgen voor de omstandigheden die zo belangrijk voor hem zijn. Uit egoïsme van mijn kant om hem hier te laten, zodat hij bij mij kan blijven, wil en kan ik dat niet.
Er is absoluut geen tijdsdruk, ik wens alleen dat er ergens een plaats voor hem is. Helaas is hij niet de gemakkelijkste in de kudde, vooral als het om merries gaat, Amun heeft een stabiele kudde nodig met een "baas" die duidelijke voorwaarden schept zonder boos te worden, d.w.z. bijten, slaan etc. Hij is een heel aardig paard.
Amun is een heel fijn paard om mee om te gaan. Hij vertrouwt snel mensen die het goed met hem menen. Hij is niet boos op mensen of andere dieren. Hij kent kinderen van alle leeftijden, maar ook honden en al het materiaal rond de boerderij.
Niettemin is en blijft hij een paard dat natuurlijk ook van tijd tot tijd bang wordt.
Zoals hierboven beschreven, is hij niet meer berijdbaar, maar kleine uitstapjes aan de hand zijn mogelijk, afhankelijk van zijn dagelijkse vorm.
Absoluut plaats voor prijs
Ik zou heel blij zijn als ik op deze manier zijn laatste plaats kon vinden en zie uit naar serieuze berichten.
tTranslated

MelissaFlag DE

49504 Lotte, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar User since 2022
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 181983
update
Published: 8/14/2022
remove_red_eye 0555
library_bookslisted in: