Op zoek naar een nieuwe thuis voor mijn ruin wegens gezondheidsredenen

translated
31855 Aerzen, Germany
remove_red_eye 0571
people 7
Sold
This horse has already been sold.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Hanoverian

Show 37 ads from 2.500,00 €
chevron_right
Age (years) 23
Height (cm) 163
Type Warmblood
Color Bay
Op zoek naar een nieuwe thuis voor mijn ruin wegens gezondheidsredenen - Om gezondheidsredenen ben ik helaas genoodzaakt om na negen jaar samenzijn met een zwaar gemoed op zoek te gaan naar een nieuw thuis voor mijn lieve Fossi.

Hij heeft geweldige gangen, houdt altijd zijn zenuwen in de cross-country en blonk uit onder een verlamd kind aan de longe.
onder een verlamd kind aan de longeerlijn door ervoor te zorgen dat zijn vracht bovenop bleef!

Ik kreeg hem met Pasen 2014 in een slechte conditie (echtscheidingsslachtoffer...), met artrose van de kaak aan de ene kant, artritis aan de andere kant, en heb hem eerst een jaar lang gevoerd en daarna opgeleid, aanvankelijk aan de hand. Vele bezoeken aan tandarts en dierenarts later, kan hij weer redelijk goed kauwen, dankzij osteopathie en acupunctuur, zijn de spanningen ook verleden tijd, al die jaren waren ziektes en kreupelheden niet aan de orde.
Eind vorig jaar, toen ik door mijn gezondheid gedwongen werd hem op te geven, kreeg ik in december een schok: hij stond 's morgens op drie benen, zijn poot was linksachter dik, maar na korte tijd was duidelijk dat de oorzaak hoger lag - het bekken was gekanteld. Een breuk was snel uitgesloten, daar kon hij te goed voor bewegen... Het bekken was getordeerd, geluidsgolven, Bemer, acupunctuur, osteopathie en homeopathie brachten snel verlichting van de pijn en meer bewegingscomfort.
Momenteel is het bekken nog steeds gekanteld, maar het is weer normaal geworden. De prognose voor een terugkeer naar berijdbaarheid is goed, maar er is nog een lange weg te gaan in termen van therapie en training aan de hand.
Voor het incident was hij een goed getraind dressuurpaard met diverse L-plaatsingen, klein springen, ikzelf reed hem cross-country in de westernstijl, altijd bitloos (Robert's halster) vanwege de kaakklachten!
Zonder deze eerdere schade zou hij zeker 3500 tot 5000€ waard zijn, ik geef hem hier veel goedkoper (voor de prijs van een zadel) in goede handen!
Alle accessoires kunnen worden gekocht, aangezien ik het houden van paarden helaas moet opgeven!
Vanwege zijn huidige handicap, en het feit dat ik niet kan garanderen dat Fossi volledig zal herstellen en weer rijdbaar zal worden, hoe goed het verloop en de prognose ook zijn, verkoop ik hem nadrukkelijk als broer en zus voor de bijbehorende prijs!
tTranslated
Pedigree
Falkenstern II
Werther
Akelei
Wendekreis
Meisterkron
Akut
Goldine
Wanda
Wittelsbach
Matras
Wiesenbaum xx
Elfe
Maat II
Sabina
TK
Flag DE

Tim Kiper

mood Satisfaction: Excellent

31855 Aerzen, Germany

Seller since 9/1/2021
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 192746
update
Published: 3/13/2023
people 7 users are watching this item
remove_red_eye 0571
library_bookslisted in: