Myler Engelse Dee met Tules MS 04 Niveau 2 14 cm

translated
75395 Ostelsheim, Germany
remove_red_eye 0156
Sold
This item has already been sold.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Model

Myler Horse Bits

Size 5½" / ≈ 14cm
Condition Used - Very Good
Shipping Possible
Your rating
Myler Engelse Dee met Tules MS 04 Niveau 2 14 cm - Mondstuk:
Het MB 04 mondstuk, niveau 2, rolt naar beneden op de tong en de belasting. Het is een uitstekende overgang van niveau 1 naar niveau 2 bits.
Het is geschikt voor een grote verscheidenheid aan paarden: onervaren paarden, reeds getrainde paarden die voor het eerst met Myler bitten worden bereden of als bit voor paarden die een langere onderbreking in het rijden hebben gehad.
Het moedigt het paard aan zich te ontspannen in de hals voordat de tong wordt beperkt door teugeldruk en is goed voor het aanmoedigen van buiging en evenwicht.

Vergeleken met het MS 02 mondstuk (niveau 1), heeft de MS 04 een lichte poort en biedt dus een lichte tongvrijheid, maar meer druk op de lader en de lippen. De kromming van de zijstangen van het mondstuk zorgt ervoor dat het mondstuk op de tong draait wanneer de teugels worden genomen, en dat er druk wordt uitgeoefend op de schuiven en de lippen, maar zonder deze af te knijpen of af te knellen. Tegelijkertijd creëert de kromming van het mondstuk meer ruimte voor de tong onder het bit.
Het mondstuk is dubbelgebroken en heeft een brede manchet met een ingebouwde roller (Billy Allen-achtig). Deze manchet met rol werkt op het midden van de tong en rolt erop af. De twee zijden van het mondstuk bewegen onafhankelijk van elkaar, waardoor de ruiter de ene zijde van het bit van de tong kan optillen in de richting van de belasting. Hierdoor kan één kant van het paard specifiek worden geïsoleerd en één schouder worden opgetild.
De manchet met roller verdeelt de teugeldruk zachter dan een traditioneel mondstuk met dubbele manchet.
Wanneer druk wordt uitgeoefend op beide teugels, wordt het samenspel van knijpen, inhouden en belonen benut, het notenkrakereffect wordt praktisch geëlimineerd door het ontwerp van het bit.
De roller wordt speciaal gebruikt om paarden met een onrustige mond tot rust te brengen.

Wangstuk:
De Engelse Dee met oogjes is een veelzijdigere versie van de standaard Dee:
- als het hoofdstel in de bovenste oogjes wordt vastgemaakt, blijft het bit automatisch in de juiste positie en kan het niet verschuiven:
- als de teugels aan de (onderste) teugelogen worden bevestigd, kan de ruiter het wangstuk gericht optillen en zo gebruik maken van de onafhankelijke zijdelingse bewegingsvrijheid (zie hieronder). Bij gebruik van de teugel lussen, wordt een hefboomeffect van het bit geëlimineerd.
- zonder gebruik te maken van de oogjes is er een direct effect wanneer de teugels worden opgenomen, de identieke druk op de teugels wordt doorgegeven aan de mond van het paard. Het signaal is duidelijker dan met een losse O-ring bit. De rechte kant van de D-ring kan niet door de mond van het paard worden getrokken en knelt dus niet.
tTranslated
PayPal logo accepted.
Verzending verzekerd klein pakket 4,90
tTranslated

RamonaFlag DE

75395 Ostelsheim, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2021
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 162777
update
Last update: more than six months ago
remove_red_eye 0156
library_bookslisted in: